För föräldrar

LÄGRET ÄR VECKA SJU och går av stapeln på Flämslätts stiftsgård utanför Skövde. Lägret har varje år ett nytt tema. Ibland åker vi jorden runt, ibland träffar vi superhjältar och nästa gång vet en aldrig vad som händer!

PÅ DAGARNA är vi ute på äventyr och på kvällarna har vi olika aktiviteter. Vi har också några kvällar där vi bjuder på roliga överraskningar. Vi avslutar varje dag med en mysig godnattstund.

UNDER LÄGERVECKAN är vi i små grupper (patruller) om sex personer. Varje patrull består av två scoutkillar, två scouttjejer och en kille och tjej med någon funktionsnedsättning. Varje patrull har två sovrum, killar och tjejer separat.

Inom patrullen hjälps vi åt med allt från morgonsysslor och dra pulka om någon har svårt att gå, till att hitta på roliga aktiviteter i sällskapsrummet på avdelningen. På Vinterskogslägret bidrar alla deltagare efter just sin förmåga och tillsammans skapar vi den fina sammanhållningen som Vinterskogslägret står för.

Ledarna

På lägret finns 22 ledare. Alla ledare har själva varit deltagare på lägret i många år innan de blev ledare och planerar samt genomför lägret helt ideellt. Våra ledare drivs av att alla ungdomar ska få en så bra lägervistelse som möjligt och engagemanget på Vinterskogslägret har bidragit till att många av ledarna jobbat eller jobbar professionellt inom exempelvis sjukvården, LSS, stödboende eller varit kontaktpersoner. Våra ledare har stor kunskap kring barn och ungdomar med speciella behov och har sedan länge sett dessa ungdomar växa och utvecklas på Vinterskogslägret.

En dag på Vinterskogslägret

07.30 – Väckning! Patrullen gör sig tillsammans redo för en rolig och spännande dag ute på spåret. Vi hjälps åt att packa med allt som behövs.

08.30 – Frukost serveras i matsalen på Flämslätt. Vi gör i ordning matsäcken som vi ska ha till lunch.

10.00 – Dags att gå ut i skogen! Vi går på vägar och stigar i området och på vägen stannar vi på olika stationer där vi leker eller upplever något som följer årets tema. Vi kallar det att gå på spår. Om någon i patrullen är trött stannar vi, vilar och hjälps åt att hålla energin uppe. Ungefär halvvägs är det dags att komma fram till lunchtältet där det finns möjlighet att gå på toaletten, äta sin matsäck och träffa sina kompisar i andra patruller.

15.00 – Hemma på avdelningen igen! Dags för dusch.

16.00 – Middag i matsalen.

18.30 – Dags för kvällsaktivitet, som är olika varje kväll. Det kan vara till exempel pyssel, lekar, lägerbål, kvällsspår eller DISCO!

20.00 – Kvällsmat.

21.00 – Mysig godnattsaga på avdelningen, sedan GODNATT!

Exempel på veckoschema

Söndag:              Ankomst! Lära känna varandra, kvällsaktivitet

Måndag:             Ute på spår, kvällsaktivitet

Tisdag:                Långspår, lägerbål

Onsdag:              Ute på spår, festmiddag och DISCO

Torsdag:             Ute på spår, kvällsaktivitet

Fredag:                Ute på spår, festmiddag och avslutning, DISCO

Lördag:                Packa ihop, hemresa. Vi ses nästa år!