Vinterskog 2021 och covid-19

Angående Vinterskogslägret 2021

Som ni väl vet går utvecklingen av Covid-19 i Sverige och resten av världen just nu inte som vi hade hoppats. Smittspridningen går åt fel håll och måste därför ta ett beslut angående lägret redan nu. 

Vi har därför beslutat att ställa in Vinterskogslägret 2021 på Flämslätt.  

För bara ett par dagar sedan så kom Folkhälsomyndigheten beslut om skärpta råd i Västra Götaland. Det beslutet baseras på den utveckling som man kan se just nu. Vi kan i dagsläget inte säga något om utvecklingen och hur läget ser ut under vecka 7 nästa år. 

Folkhälsomyndigheten säger bland annat :

Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i ett möte eller liknande sociala umgängen.

Lägerledningen har under den gångna månaden haft flera möten och försökt diskutera olika lösningar för att ett läger skulle kunna bli av, det har varit diskussioner om hur man kan ändra hur vi åker till och från lägret, hur vi sover och t.ex. vilka av alla aktiviteter vi verkligen kan genomföra på plats. Hur vi än vrider och vänder på detta så kan vi inte hitta på något sätt som medför att vi på ett säkert sätt kan genomför Vinterskogslägret 2021. 

Vi förstår om många av er blir besvikna nu och vi kan lova er att vi alla har samma känslor för detta beslutet. 

Vi planerar istället för ett Vinterskogsläger 2022 och vi får nu ännu mer tid att planera det. 

Hör gärna av er till oss med frågor och funderingar så skall vi försöka svara på dem.

Hälsningar från ledarna på Vinterskogslägret och Lions

FAQ:

Får jag följa med som deltagare 2022 även om jag är för gammal?

Vi har beslutat att ni som fyller 21 under 2022 får följa med som deltagare så att ni inte missar ert sista läger som deltagare

Kommer det bli ett läger 2022?

Ledarna håller redan på att planera Vinterskog 2022

Kan vi träffas digitalt under vecka 7 nästa år (2021)?

Ledarna håller på att se ifall vi kan planera något digitalt event som ni alla kan få vara med på under vecka 7. Vi återkommer om det kan bli av

Får vi deltagare ordna egna träffar?

Vi kan bara hänvisa till Folkhälsomyndigheten och be er att vara försiktiga vid eventuella träffar. Tänk på att de kompisar som ni känner via Vinterskog kanske inte är kompisar som ni träffar ofta. Folkhälsomyndigheten vill att vi i samhället skall umgås med de vi brukar umgås med.