Sista dagen på resande fot idag. För att slutföra guideboken måste de besöka den sista världsdelen, Syd Amerika.

De startade i Brasilen där de fick spraka fotboll och träna att skjuta mål. Resan fortsatte till Ecuador, där blev de instrumentmakare och byggde trummor, tamburiner, maracas och gitarrer. I Peru fick de försöka spotta lika långt som en lama. Det är svårt!

Patrullerna fick sedan sätta sig ner och äta sin lunch, det var de verkligen värda!

De tog sig sedan till Columbia där de fick plocka kaffebönor, mala kaffebönor och sedan provsmaka nykokt kaffe. Det var lite olika populärt... I Argentina fick de lära sig dansa samba och precis innan hemresa träffade de på en indianhövding som bjöd in alla deltagare till sin kröning i Eldorado.

Så patrullerna skyndade sig hem för att piffa till sig till hövdingens kröning. Det blev en stor fest med god mat och trevliga framträdanden. Guideboksförlaget var också inbjudna och det passade ju bra eftersom det var deadline för patrullernas inlämning av guideböckerna.  Förlaget verkade mycket nöjda med patrullernas alla reseberättelser och bilder. De var så nöjda att de ställde till med ett sort fyrverkeri! Så nu kunde patrullerna pusta ut och fira riktigt ordentligt på kvällens disco!