Idag skall vi åka hem, alla deltagare får packa ner sina saker och ta farväl av sina nyvunna kamrater. Om mindre än 1 år så ses vi igen! 

TACK alla fantastiska deltagare för att ni gjorde årets läger till det bästa! 

Sista dagen på resande fot idag. För att slutföra guideboken måste de besöka den sista världsdelen, Syd Amerika.

De startade i Brasilen där de fick spraka fotboll och träna att skjuta mål. Resan fortsatte till Ecuador, där blev de instrumentmakare och byggde trummor, tamburiner, maracas och gitarrer. I Peru fick de försöka spotta lika långt som en lama. Det är svårt!

Patrullerna fick sedan sätta sig ner och äta sin lunch, det var de verkligen värda!

De tog sig sedan till Columbia där de fick plocka kaffebönor, mala kaffebönor och sedan provsmaka nykokt kaffe. Det var lite olika populärt... I Argentina fick de lära sig dansa samba och precis innan hemresa träffade de på en indianhövding som bjöd in alla deltagare till sin kröning i Eldorado.

Så patrullerna skyndade sig hem för att piffa till sig till hövdingens kröning. Det blev en stor fest med god mat och trevliga framträdanden. Guideboksförlaget var också inbjudna och det passade ju bra eftersom det var deadline för patrullernas inlämning av guideböckerna.  Förlaget verkade mycket nöjda med patrullernas alla reseberättelser och bilder. De var så nöjda att de ställde till med ett sort fyrverkeri! Så nu kunde patrullerna pusta ut och fira riktigt ordentligt på kvällens disco! 

 

 

 

Med lite trötta deltagre från festligheterna igår var resan idag lite kortare.

De skulle idag besöka landet Afrika. Men det är ju inte ett land, det är ju en världsdel och detta var det första de fick lära sig idag. Genom att sätta ut länder och städer på en stor Afrika karta hoppas vi nu att de kommer ihåg att det inte är ETT land. 

I Afrika startade de i Madagaskar, där fick de dansa till låten "i like to move it move it". De tog sig sedan till Tanzanias landgräns. Där försökte de komma igenom passkontrollen men det var så krångligt att fylla i visumansökan så de mutade sig in istället.  

Resan fortsatte och de räddade människor från krokodiler i Nilen, de haffade tjuvjägare och de spelade bingo på savannen. I Eritrea fick de plocka upp en mobiltelefon som hade tappats i ett bajshål i marken. Otur!  

Senare på kvällen var det det kvällsspår. Då åkte de kontainer till Australien, där fick patrullerna fånga krokodiler med Crocodile Dundee, hoppa säck med en känguru och sedan snorkla hem över det stora barriärrevet. Väl hemma på Flämslätt var det lägerbål och sedan läggdags.  

 

 

Onsdag idag och roadtrip i USA står på schemat. 

Dagen började med att patrullerna måste deala till sig ett bra pris på en hyrbil. När de lyckats övertala de hårda förhandlarna blev första stoppet New York, Där shoppade patrullerna för fullt och roffade åt sig så mycket reaplagg de kunde. Innan de lämnade New York tog de självklart en patrullfie framför New Yorks skyline. 

Roadtripen fortsatte till Washington där de fick träffa Obama och lära sig hålla tal. Sedan fortsatte resan till Florida där de fick skjuta upp raketer. I Texas dansade de line dans och i Las Vegas satsade de pengar på tärningsspel. 

På sista kontrollen fick de träffa Maria Montazami, den svenska berömda hollywood frun. Maria bjöd in alla Patrullerna till den stora Oscarsgalan tillsammans med alla stora kändisar. 

Det bjöds på mellanmål på avdelningarna och alla deltagare förberedde sig inför kvällens stora gala. 

Kvällen bjöd på prisutdelningar, god mat, framträdande av kändisarna från pojkbandet One Direction och ett hejdundrande disco!

Trötta men mycket nöjda med kvällens äventyr stupade deltagarna i säng.  

 

 

 

Idag skulle patrullerna backpacka i Asien. Eftersom Asien är så stort blev det ett långspår dagen till ära. Resan startade i Nepal där de fick träffa Dalai Lama, sedan vidare till Mongoliet där Djingis Khan hjälpte patrullerna över Kinesiskamuren. När de kommit in i Kina fick de smälla smällare för att skrämma bort en drake. De fick också öva sin koncentration genom att plocka ris med pinnar. 

Det blev en snabb lunch med mackor och varm dryck. Sedan fortsatte patrullerna till Indien, där lärde de sig att dansa Bollywooddans och flytta på heliga kor. 

Nästa stopp var Middag, vilket de själva skulle laga med hjälp av öppen eld och murrikka. På menyn stod det Nudelwok med kyckling och sötsursås.

Sista biten hem på den långa resan genom Asien stannade patrullerna i Japan och Syd Korea. i Japan fick de lära sig om den japanska populärkulturen genom att lösa ett memory. I Syd Korea fick de dansa Gagnamstyle med de coola killarna.

För att ta sig hem fick de åka på den transsibiriskajärnvägen.

Hemma på flämslätt fick deltagarna lite förstärkt kvällsmat och sedan var det spelkväll. De fick sjunga karaoke, bygga Taj Mahal med glasspinnar, vika origami och leka asieninspirerade lekar.    

Efter denna långa och innehållsrika dag sov alla väldigt gott!