Dags att packa och åka hem. Varje år är det lika tråkigt att behöva packa ner och åka hem men för att kunna återkomma och träffas igen behöver vi åka. Programmet för lägret är slut och bussen är på väg till oss, innan den kommer avslutar vi lägret med en stor kramring där vi alla tar ett ordentligt farväl. Tack alla för detta år och välkomna åter. mvh Ledarna

Sista dagen, imorgon skall vi ju åka hem. Idag så är vi med Musse och hans deckarskola, till att börja med får patrullen ett meddelande som man måste använda ett förstoringsglas för att kunna läsa. Efter att ha gjort detta så vet man vart starten för dagens spår går. Under dagen får man först prova på att maskera sig, sedan gäller det att kunna förklara ett byggt föremål så att personer inte tittar på det kan bygga ett likadant. Till lunch äter man korv med bröd och västkustsallad. Efter lunch gäller det att smyga så man inte blir sedd eller hörd. På kvällen bjuder Joakim Von Anka på en stor middag och tackar patrullerna för hjälpen med att samla in pusslet. Tack för hjälpen, alla patruller gjorde ett strålande jobb, mvh Von Anka

 

På Farmor Ankas Gård Vid morgonsamlingen fick vi reda på att Farmor Anka's höns hade blivit utsläppta ur sin bur. Hon anklagade Mårten Gås för att ha tagit dom men har lät väldigt oskyldig. Vid starten får patrullen reda på att hönsen finns i skogen under dagen samt att man skall räkna dom. Alla får börja med att klippa ull från Fåren i hagen och samla ägg i dom tomma redena. Senare under dagen efter en stärkande bondomelett så får man lära sig mjölka en ko och kasta hästskor. Saker som försigår på en bondgård. Man antar nu att Magica De Hex har släppt ut hönsen och beger sig in till Flämslätt för att Basta, först killarna sedan tjejerna.... På kvällen måla avdelningarna med sockerlösning och med filmjölk, riktigt vackra alster lyckas man få ihop.

 

Idag så har vi varit ute med Gröngölingarna. Knatte, Fnatte och Tjatte är ju med i en scoutliknande organisation som heter Gröngölingarna. Dagen startades med att Tom som fyllde år firades i matsalen på äkta Gröngölingsmanér. Som start på dagens runtvandring hos Gröngölingarna måste patrullen tillverka en flagga. Denna skall man sedan ha med sig för att anmäla sin ankomst till en kontroll samt sin avgång. Fler saker som gröngölingar gör är, precis som scouterna, chiffer, knopar, surrningar, orientering m.m. och detta testas flitigt under dagen. Idag äter man både lunch och middag ute på spåret för att senare gå på festmiddag. Det blir en galant fest med riktigt god mat och efter detta ett disco, ja mer kan ni se på bilderna nedan.

 

Med tidsmaskin Igår kväll gjorde ju alla patruller tidsmaskiner och dessa provade under dagen. Man tog sig runt i historien och träffade Robon Hood i Sherwoodskogen, vikingar i vikingatiden, Shakespeare m.m. På en kontroll fick patrullen bygga sig en luftballong som sedan med hjälp av bränsle skulle stiga till skyn. Detta lyckades patrullerna med mer eller mindre. Sedan var det dags för mat och när man efter ett tag väl kom tillbaka till Jocke i hans verkstad så hittade man spår efter björnligan (BL). Troligen kan man hitta BL under kvällen Efter middag ger man sig ut i skogen för att leta efter BL och se efter om dom har tagit Joakims pussel, det visar sig att dom inte gjort detta och att Magica De Hex är den riktiga boven.